Elefánt a színház tetején

Még a Works4TT tapasztalt csapatának is kihívást jelentett októberi munkánk. Budapest belső kerületében, forgalmas negyedben, egy színháznak otthont adó, több mint 120 éves épületre telepítettünk napelemes rendszert.

A kivitelezés helyszínéül szolgáló színház 1897-ben épült, a XIX. század hagyományos stílusában. Az épület többször is átalakításon esett át, hogy növeljék nézőterének, összterületének méretét - előbb 1914-ben, majd 1964-66-ban, amikor végül elnyerte mai arculatát.

 

De ki vitte fel az elefántot a tetőre?

Lapostetős kivitelezésről lévén szó, a 118 darab napelemen, a hozzá tartozó, többszáz elemet jelentő tartószerkezeten túl a súlyozást biztosító, egyenként 23 kg súlyú szegélykövet is deponálnunk kellett a tetőre. Kézi erővel, lift nélkül, lépcsőt használva. Ez azt jelenti, hogy kollégáink legalább 5 tonna összsúlyt mozgattak meg a telepítés megkezdése előtt, ez pedig egyenértékű egy jól megtermett elefánttal.

 

Ha egy valódi elefánt terelgetésére sajnos nem is, de arra büszkék vagyunk, hogy olyan épületet vontunk be a megújuló energiaforrás felhasználásába, ahol olyan nagy nevek koptatták a világot jelentő deszkákat, mint Blaha Lujza, Bajor Gizi, Tolnay Klári, Básti Lajos vagy Sinkovits Imre.

Facebookon és instagramon további fotók és műszaki adatok találhatók a telepítésről! 

A “Elfogadás”, gombra kattintva Ön beleegyezik, hogy az Ön eszközén sütiket tároljunk a webhely navigációjának javítása, a webhely használatának elemzése és a marketingtevékenységünk támogatása érdekében. További információkért tekintse meg Adatvédelmi szabályzatunkat.